вівторок, 29 квітня 2008 10:04

На виборах мера Риму переміг союзник Берлусконі

Представник правоцентристських сил Джанні Алеманно переміг у другому турі виборів мера Риму за результатами підрахунку 100% виборчих бюлетенів.

Це перша перемога правих у Римі за останні 15 років, і вона ще більше підсилює позиції Сильвіо Берлусконі, який переміг на парламентських виборах у країні цього місяця.

Алеманно отримав 53,6% голосів виборців проти 46,3% за лівоцентриста Франческо Рутеллі, який обіймав посаду віце-прем"єра в уряді лівих.

В молодості Алеманно був лідером Італійського соціального руху, який багато хто називав неофашистським. Цей факт біографії йому не раз пригадували під час передвиборної кампанії. Сам він робив основний упор на боротьбу зі злочинністю.

Рим вже давно вважався цитаделлю лівоцентристів. Їхню поразку тут важко розглядати інакше як ляпас після невдачі на виборах, що стала реакцією виборців на розвал правлячої коаліції лівоцентристів.

"Довга битва завершилася нашою перемогою. Це перемога не однієї партії, а всього Риму. Цей результат показує, що я отримав широку підтримку, і я врахую це, коли керуватиму містом", - цитує слова Алеманно агентство France Press.

Гасло боротьби зі злочинністю він осідлав після того, як в Римі трапилося кілька нападів, винуватими в яких назвали іммігрантів. Алеманно обіцяв підсилити патрулювання вулиць поліцією і вислати з міста кілька тисяч циганів, які осіли в Римі кількома нелегальними поселеннями.

Джанні Алеманно не приховує своїх зв"язків з правими радикалами: він і зараз носить на шиї кельтський хрест, що є емблемою організацій правого спрямування, й одружений на Ізабеллі Рауті, дочці одного з лідерів ультраправих Піно Рауті, повідомляє Би-би-си.

Зараз ви читаєте новину «На виборах мера Риму переміг союзник Берлусконі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі