понеділок, 12 травня 2008 08:34

На виборах до парламенту Сербії перемогу здобуває пропрезидентська коаліція

На парламентських виборах, що відбулися в неділю, в Сербії перемогу здобувають демократи. Після обробки даних з 34% виборчих дыльниць, пропрезидентську коаліцію "За європейську Сербію" підтримало 36,7% виборців, свідчить Республіканська виборча комісія (РВК) .

До парламенту також проходять Сербська радикальна партія - 28,6%, коаліція "Демократична партія Сербії - Нова Сербія" - 13,5%, коаліція "Соціалістична партія Сербії - Партія пенсіонерів - Єдина Сербія" - 9,14%, а також партії національних меншин: Коаліція угорців - 1,2% і Боснійський список за європейський Санджак - 1,15%.

Таким чином, жодна з політичних сил знов не матиме абсолютної більшості в парламенті, і партіям для формування уряду доведеться шукати коаліційних партнерів.

З решти партій серйозно претендують на подолання п"ятипроцентного бар"єру тільки Ліберально-демократична партія, що набирає 4,6%. Решта партій отримала менше 1%. Явка склала 62,5% або більше чотирьох мільйонів чоловік.

Як заявила на прес-конференції в Белграді голова РВК Соня Бркіч, в ході виборів було зафіксовано декілька інцидентів, які не вплинули на результат голосування, передає РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «На виборах до парламенту Сербії перемогу здобуває пропрезидентська коаліція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі