вівторок, 16 жовтня 2007 11:55

На Уралі 6-річний хлопчик застрелив з рушниці свого 4-річного приятеля

У Свердловській області 6-річний хлопчик під час гри застрелив з батьківської рушниці свого 4-річного приятеля. Відносно батька порушено адміністративну справу.

Трагедія сталася у понеділок вдень у селищі Лобва Новолялінського району, де в одному з будинків на вулиці Максима Горького шестирічний Андрій під час гри смертельно ранив чотирирічного Івана з гладкоствольної рушниці, повідомляє  РІА "Новости" з посиланням на прокуратуру.

Івана привела до знайомих мати. Залишивши дитину на них, вона пішла на роботу. Хлопчик грав з шестирічним сином господині, коли той узяв мисливську рушницю і, наставивши на малюка, натиснув на спусковий гачок. Від вогнепального поранення грудей дитина померла на місці. За словами старшого хлопчика, він не знав, що зброя заряджена.

Рушницю 32 калібру придбав батько Андрія у знайомого, проте вона не була зареєстрована.

Відносно 35-річного жителя Свердловської області порушено адміністративну справу, передбачену статтею 20.8 КОАП РФ (порушення правил зберігання зброї і патронів до неї), повідомляє прес-служба прокуратури регіону.

"Встановлено, що рушниця, з якої був зроблений фатальний постріл, зберігалася не належним чином, оскільки до неї мали доступ малолітні діти", - додали у наглядовому відомстві.

Міжрайонний слідчий відділ проводить перевірку у порядку карно-процесуального законодавства, за наслідками якої буде ухвалено рішення про порушення  кримінальної справи, йдеться у повідомленні прокуратури.

Прес-служба нагадала, що кримінальна відповідальність неповнолітніх за умисні злочини, у результаті яких наступила смерть потерпілого, наступає з 14-річного віку.

Також прокуратура Новолялінського району перевіряє, чи належним чином виконували свої обов"язки батьки дітей. "Крім того, буде дана оцінка діяльності уповноважених органів, на які покладені функції по виявленню дітей, що знаходяться у соціально-небезпечному положенні", - завірили в прокуратурі.

Додамо, що зброя в руках дітей  нерідко приводить до вбивства. Так, навесні 2006 року в Іркутській області стався  аналогічний випадок. У селищі Добчур Братського району 8-річний хлопчик застрелив 4-річну дитину з мисливської рушниці. Від поранення у живіт хлопчик помер до приїзду медиків. Зброя у будинку також зберігалася незаконно.

Аналогічний випадок стався у червні 2007 року в американському штаті Массачусетс, де 7-річний підліток під час гри застрелив з пістолета свого 8-річного кузена. Хлопчик був поранений в живіт і помер у лікарні за кілька годин.

Зараз ви читаєте новину «На Уралі 6-річний хлопчик застрелив з рушниці свого 4-річного приятеля ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі