середа, 13 лютого 2008 08:57

На українсько-польському кордоні протестуючі селяни не пропустили поїзд

Жителі прикордонних сіл Львівської області, які з понеділка перекривають рух на пункті пропуску "Смильниця - Кросценко" з вимогою спростити візовий режим з Польщею, учора увечері, 12 лютого, не пропустили електропоїзд "Хіров - Кросценко".

Натовп з двох сотень селян усівся просто на рейки. Електричка їхала на невеликій швидкості і встигла загальмувати. Близько чотирьох годин склад простояв на кордоні, поки протестувальники нарешті пропустили його до Польщі.

Після інциденту електричку вирішили тимчасово відмінити. Міліція порушила кримінальну справу за фактом перешкоджання руху транспорту.

Українці пропускають на в"їзд до України тільки автомобілі з українськими номерами, на виїзд до Польщі автомобілів не пропускають.

Нагадаємо, протестуючі перекрили трасу 11 лютого о 10:40. Вони мають намір блокувати кордон до підписання довгожданої угоди про малий прикордонний рух з Польщею, який перенесли з обіцяного 1 лютого на 18.

"Вже пройшло півмісяця майже, а нічого не змінилося. Нам жити нема за що! Стоятимемо до кінця!" - заявляє житель сіла Старява Іван Ковалко.

"Смильниця" - найменший пункт пропуску на українсько-польському кордоніі. Через нього проїжджають легковички та поїзди. Вантажівки йдуть через "Краковець", повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «На українсько-польському кордоні протестуючі селяни не пропустили поїзд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі