середа, 04 серпня 2010 18:14

На Тернопільщині пенсіонери продавали марихуану у печерах

На Тернопільщині пенсіонери продавали марихуану у печерах

Подружжя із села Кривче Борщівського району Тернопільщини вирощувало у себе на присадибній ділянці марихуану. ЇЇ пропонували туристам у найпотаємніших місцях у печерах.

Про це Gazeta.ua повідомили у прес-службі УМВС України у Тернопільській області.

У селі Кривче розміщено кілька карстових печер. Найвідоміша з них – Кришталева, протяжністю 22 км. Сюди постійно водять екскурсії. Люди приїжджають з усіх областей України, навіть з-за кордону.

Як розповів на брифінгу виконувач обов"язків начальника відділу боротьби з незаконним оббігом наркотиків Анатолій Сівчук, вдома у пенсіонерів правоохоронці вилучили майже 2 кг сушеної наркотичної речовини.

Ще 51 рослину міліціонери знищили прямо на їхньому подвір"ї. Усю коноплю зірвали, посікли і одразу закопали.

Голова Кривченської сільради Володимир Базюк зазначив, що такий випадок у їхньому селі стався уперше.

"Прибули 5 міліціонерів із Борщова. Взяли мене за понятого. Я був дуже здивований, коли почув, яка тут справа. Хоч живемо всі в одному селі, а ніхто нічого не знав".

Конопля росла біля хати. Пенсіонери казали, що то самосів. Чоловікові 67 років, дружині – 63. Вони не одинокі, мають дітей та внуків.

"Люди живуть практично у центрі села. Не питущі. З односельцями контактують мало. Мають близько гектара у полі, як усі. Затопило їх ділянку цього року, то ще акт про збитки складали. Що їм за таку справу грозить – не знаю. Казали міліціонери, що, певно, штраф буде. Усе таки, люди похилого віку", - продовжив голова.

Протягом півроку міліціонери викрили на Тернопільщині 66 груп людей, що поширювали наркотики серед споживачів.

Зауважимо, дещо раніше в Тернополі був затриманий поляк, який під виглядом благодійної допомоги ввозив на територію України амфітамін та марихуану.

Зараз ви читаєте новину «На Тернопільщині пенсіонери продавали марихуану у печерах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі