понеділок, 10 січня 2011 14:02

На Тернопільщині двоє дітей втопилися, рятуючи свого друга

На Тернопільщині двоє дітей втопилися, рятуючи свого друга

На Тернопільщині о 14:51 9 січня черговий караул Підгаєцького райвідділу МНС витягнув з-під льоду на місцевому ставку тіла двох сестер – 10-річної Ірини і 7-річної Мар'яни. Дівчатка втопилися, намагаючись витягнути з води свого друга 10-річного Віталія.

Як розповів Gazeta.ua заступник начальника райвідділу МНС Юрій Чупровський, хлопчика врятував випадковий перехожий.

"Пацана спасло те, що він тримався на воді і кликав на допомогу. Скільки часу він так пробув, сказати не можу", - зазначив він.

Через став ішов житель села Старе Місто Василь Наглович. Він почув дитячий крик і кинувся на допомогу. Витягнув його з води. Викликав міліцію, рятувальників і медиків.

"У хлопця був шок. Він спочатку не міг пояснити, де ділися дівчата. Казав, вони його штовхнули і, певно, втекли. Але неподалік берега були дві їхні курточки і гілка старої верби. Видно, дівчатка намагалися його врятувати і втопилися", - припустив Юрій Богданович.

Обох сестер рятувальники знайшли на дні ставка.

"Медики ще намагалися їх оживити. Тіла не встигли задубіти. Але все було марно. А хлопчика доправили до лікарні", - розповів Чупровський.

За словами рятувальника, товщина льоду на ставі складає близько 15 см.

"Там і техніка рибгоспу може проїхати, і люди часто ходять. Тільки в одному місці – біля дамби – вода не замерзає. А дітям якраз таке і цікаво. От вони і пішли туди гуляти", - додав МНСник.

Як повідомлялося, раніше на Запоріжжі двоє дітей провалилися на річці під лід. Один хлопчик потонув, іншого вдалося врятувати.

Зараз ви читаєте новину «На Тернопільщині двоє дітей втопилися, рятуючи свого друга». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі