середа, 16 січня 2008 19:52

На Тернопільщині ДАІ склала протоколи на посадовців

На Тернопільщині у вівторок за день співробітники Державтоінспекції затримали 67 водіїв, які перебували у нетверезому стані, серед них — високопосадовці обласного рівня.

Як повідомив начальник обласного управління міліції Віталій Максимов, затримали порушників житомирські держінспектори, які перебувають на Тернопільщині в рамках спецоперації з оперативно-профілактичного відпрацювання автошляхів, що триває в Україні з 10 січня по 10 лютого.

"Затримали керівників обласного рівня. Протоколи по них передано до суду", - повідомив Максимов.

Він не уточнив, про кого саме з чиновників йдеться, однак додав, що затримані високопосадовці до нього за допомогою не зверталися.

"Це правильна ініціатива Луценка (міністра внутрішніх справ), що направили з інших областей, але ж постійно так неможливо робити. Треба міняти психологію людей. А як змінити? Мають бути серйозніші покарання, а не штраф у 250 грн", - зауважив він.

"У деяких державах за керування у нетверезому стані вилучають авто на користь держави", - додав він.

Максимов також повідомив, що зараз пропонують штраф за такі дії збільшити до 2,5 тис., однак, на його думку, штраф мав би бути ще вищим і навіть передбачати конфіскацію авто.
"Тоді б навіть власники джипів задумались. І штраф за проїзд на червоне світло повинен бути не 17 грн, а 1,5-2 тис грн.", - сказав Максимов.

Він зазначив, що підвищення розміру штрафів не лише дисциплінувало водіїв, а й збільшило доходи до бюджету, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «На Тернопільщині ДАІ склала протоколи на посадовців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі