понеділок, 24 січня 2011 10:36

На Сумщині митник попався на рекордній контрабанді у 22 мільйони

На Сумщині митник попався на рекордній контрабанді у 22 мільйони

Прокуратура Сумської області порушила кримінальну справу відносно 4 осіб за фактом контрабандного переміщення товарів широкого вжитку через митний кордон України на загальну суму понад 22 млн. грн.

Як повідомив начальник слідчого відділу прокуратури Сумської області Ігор Сидоренко, один з підозрюваних - житель Глухова громадянин В., у момент скоєння злочину працював старшим інспектором митного поста "Бачівськ".

Зазначені особи, за попередньою змовою, протягом травня - серпня 2010 ввезли через митний кордон України в режимі "транзит" через пункти пропуску "Ягодин" та "Шегині" (Ягодинська та Львівська митниці) побутову та комп'ютерну техніку.

Товари повинні були переміщатися під митним контролем територією нашої держави із зобов'язанням щодо виїзду з країни через пункт пропуску "Бачівськ" Глухівської митниці. При перетині держкордону підозрювані організовували розвантаження товарів у невстановленому місці на нашій території, а потім складали завідомо неправдиві документи з оформлення виїзду вантажу з митної території України на територію РФ і передавали посадовим особам Глухівської митниці.

Разом з тим старший інспектор митного поста, зловживаючи своїм службовим становищем, діючи в інтересах третіх осіб, шляхом внесення завідомо недостовірної інформації в митні документи та комп'ютерну базу даних митної служби, з використанням підроблених печаток і штампів, оформляв і реєстрував виїзд з митної території України транзитних вантажів, які в дійсності митний кордон нашої держави не перетинали.

Внаслідок протиправних дій кримінального квартету до держбюджету не надійшло обов'язкових платежів в сумі 5,6 млн. грн.

Наразі всі четверо затримані за підозрою у скоєнні злочинів, передбачених частиною 2 ст. 201 і частиною 3 ст. 364 Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, раніше на Волині впіймали контрабандиста із 5 мішками шкарпеток та 144 пляшками горілки.

Контрабанду оцінили в 14 тисяч гривень.

Данкор Онлайн

Зараз ви читаєте новину «На Сумщині митник попався на рекордній контрабанді у 22 мільйони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі