понеділок, 21 січня 2008 14:32

На шахті "Шахтарська-Глибока" зупинені гірські роботи

Спеціальна комісія з розслідування причин нещасного випадку, який стався  19 січня на шахті "Шахтарська-Глибока" держпідприємства "Шахтарськантрацит", зупинила ведення гірських робіт і вилучила дозвіл на ведення вибухових робіт, повідомляє прес-служба Держгорпромнагляду в понеділок.

За словами голови комісії - заступника начальника територіального управління Держгорпромнагляду в Донецькій області Леоніда Марченка, до загибелі людей призвели грубі порушення правил безпеки: гірський майстер не заборонив ведення робіт і не вивів людей з небезпечної зони, виявивши шпур з вибухівкою, який не спрацював під час ведення вибухових робіт у цьому місці.

Згідно з правилам, у разі виникнення подібної ситуації гірський майстер повинен був вивести людей, повідомити диспетчера і огородити небезпечну зони доти, поки вибухівка не буде знищена. Розслідування продовжується.

Як повідомлялося, в результаті вибуху на шахті "Шахтарська-Глибока" загинули два прохідники, ще двоє гірників отримали важкі травми і знаходяться в медичних установах. Трагедія сталася у 1-му східному вентиляційному штреку на глибині 1294 метри під час підготовки забою до кріплення.

За даними прес-служби територіального управління Держгорпромнагляду України в Донецькій області, на одній з ділянок проводилися вибухові роботи, після чого туди на прибирання породи був направлений наряд з 5 осіб. Як виявилось, на місці, де проводилися вибухи, залишився один шпур, що не вибухнув. "Коли прибирали породу, детонатор спрацював. Дві людини смертельно травмовано", - повідомили в прес-службі, повідомляє Интерфакс-Украина.

Зараз ви читаєте новину «На шахті "Шахтарська-Глибока" зупинені гірські роботи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі