четвер, 27 березня 2008 08:15

На саміт НАТО приїдуть близько 60 глав держав і урядів

На саміт НАТО приїдуть близько 60 глав держав і урядів
На саміт НАТО 2-4 квітня в Бухаресті прибудуть близько 60 глав держав і урядів, повідомив в середу офіційний представник альянсу Джеймс Аппатурай.

"Ми не знаємо, чи всі приїдуть, але більшість приїде. Чекаємо близько 60 глав держав і урядів", - сказав він журналістам в Брюсселі.

Саміт НАТО проходитиме в декількох форматах: відбудуться засідання Ради альянсу, Ради евро-атлантичного партнерства, Ради Росія-НАТО, Комісії Україна-НАТО, а також окреме засідання по Афганістану. У засіданні окрім лідерів держав, які забезпечують безпеку і відновлення в цій країні, в зустрічі візьмуть участь президент Афганістану Хамід Карзай, генеральний секретар ООН Пан Гі Мун, голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу, верховний представник Євросоюзу з загальної зовнішньої політики і безпеки Хавьєр Солану, а також представник керівництва Всесвітнього банку.

Тим часом, згідно повідомленням ЗМІ, Вища рада безпеки Румунії підвищила напередодні ступінь терористичної загрози в період проведення саміту в Бухаресті з "блакитної" до "жовтої".

Це означає, що румунська влада відтепер вважає теракти "можливими". У забезпеченні безпеки учасників саміту НАТО, який обіцяє стати найпредставницьким в історії альянсу, задіяно понад 23 тисячі румунських пожежників, поліцейських, співробітників служб безпеки, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «На саміт НАТО приїдуть близько 60 глав держав і урядів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі