понеділок, 04 червня 2007 17:18

На Сахаліні виявлено розливи нафти

Сахалінські екологи виявили розливи нафти біля свердловин НК "Роснефть" в Охинському районі. За даними екологів, в районі покинутого селища Пільтун місцеві жителі "виявили відкриту засувку на гирлі свердловини, з якої фонтанувала нафта, що стікає по схилу в нерестову річку Пільтун".

"Загальний об"єм розлитої тут нафти складає не менш 200 кубометрів, забруднена площа - не меншого 1,5 гектара", - інформують екологи.

Друга свердловина знаходиться в 3 км. на південь від покинутого селища Пільтун. Свердловина сполучена шлангом з двома цистернами місткістю по 25 куб. м кожна, наповненими легкою нафтою з високим вмістом бензинових фракцій. "З нижніх вентилів цистерн на грунт стікає отстоянная вода з нафтою, далі розтікаючись за обширною площею прилеглого лісу", - повідомляють екологи.

Загальний об"єм розлитої тут нафти оцінюється у розмірі 500 куб. м, забруднена площа - не менше одного гектара, повідомляє Газета.ру.

Зараз ви читаєте новину «На Сахаліні виявлено розливи нафти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі