вівторок, 24 листопада 2020 07:56

На різдвяні свята можливий повний локдаун

На різдвяні свята можливий повний локдаун
Через погіршення ситуації з Covid-19 в Україні на період Нового року та Різдва можуть ввести повний локдаун. Він триватиме упродовж 3 – 4 тижнів. Фото: 24tv.ua

На різдвяні свята в Україні варто запровадити жорсткіші карантинні обмеження для боротьби з пандемією Covid-19 тривалістю 3-4 тижні.

Довіри до ефективності карантину вихідного дня немає. Про це заявив радник керівника Офіса президента Тимофій Милованов з в ефірі "Свободи слова".

"Це не вибір між обмеженнями та економікою. Якщо відпустити все - для економіки теж буде погано, коли всі будуть хворіти. Тому потрібно зараз вводити певні обмеження. Краще проблему вирішити зараз, провести три-чотири тижні обмежень під час Різдва, коли активність буде меншою", - сказав Милованов.

За його словами, перед посиленням карантину українцям варто надати фінансову підтримку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Озвучили орієнтовні дати повного локдауну

"Не можна так просто взяти і закрити економіку чи певні типи бізнесів. Потрібно надати фінансування, підтримку і, бажано, надати це до того, як почнуться оці різдвяні канікули", - додав Милованов.

Водночас він визнав, що в Україні є "супервелика проблема з наявністю грошей".

"І з МВФ складна ситуація, і на ринку не так легко позичити ці гроші, тобто перекредитуватися", - сказав Милованов, висловивши надію на те, що український уряд вирішить ситуацію.

Національний банк України не отримає транш від Міжнародного валютного фонду за програмою stand-by у 2020 році. Однак, уряд спробує залучити фінансування від інших структур.

Зараз ви читаєте новину «На різдвяні свята можливий повний локдаун». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі