понеділок, 18 жовтня 2010 14:41

На Рівненщині в сільраду балотується 17 однофамільців

На Рівненщині в сільраду балотується 17 однофамільців

У поліському селі Серники Зарічненського району Рівненщини мешкає найбільше однофамільців в країні. Понад 3 тисячі людей тут носять прізвище Полюхович. Інші прізвища зустрічаються рідко.

Місцевих виборців розрізняють за вуличними прізвиськами – на кшталт "ябетка", "льотчик", "ризикант".

"Цього року депутатами сільської ради хоче стати 25 жителів, 17 з них – Полюховичі. Ще 5 однофамільців балотуються на посаду голови сільради", - розповіли в обласній організації Комітету виборців України.

Є двоє кандидатів на сільського голову – повні тезки. Обох чоловіків звати Іван Іванович Полюхович. Вони мають й інші спільні дані, що зазначають в бюлетенях – базова вища освіта, місце проживання Серники та позапартійність.

Щоб не було плутанини, члени територіальної виборчої комісії попросили вказати у бюлетенях вуличні прізвиська кандидатів. Однак в друкарні в незвичному проханні відмовили - мовляв, не передбачено чинним законодавством.

"Наших Іванів можна розрізнити лише за датою народження. Один на прізвисько "Гринь" з 1952-ого року, а "Кашовар" - з 1961-ого. Але ж в бюлетенях таке не вказують. Ще й обоє безробітні, ніде не працюють. Як людям пояснити хто з кандидатів є хто – без поняття", - розводить руками 61-річна секретар сільради Марія Полюхович.

Більше половини чоловіків в селі так само називаються Іван Іванович Полюхович.

Як повідомлялося раніше, у селі з 3562 жителів 2800 мають прізвище Полюхович. Серед однофамільців 57 – Іванів Івановичів, 46 – Василів Васильовичів.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «На Рівненщині в сільраду балотується 17 однофамільців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі