вівторок, 02 листопада 2010 19:43

На реставрацію будинку-музею Чехова в Ялті зібрали $400 тисяч

На реставрацію будинку-музею Чехова в Ялті зібрали $400 тисяч

Реставрація будинку-музею Чехова в Ялті буде завершена до кінця 2010 року, повідомляє Reuters. Роботи проводилися завдяки зусиллям британської перекладачки і літературознавця Розамунд Бартлетт, якій вдалося зібрати на ці цілі близько 400 тисяч доларів.

Бартлетт організувала збір коштів на реставрацію будинку-музею Чехова в 2008 році. Вона вирішила виступити з такою ініціативою, оскільки будинок-музей "Біла дача", що відкрився в Ялті в 1921 році, потребував ремонтних робіт. У 2007 році частину музею через старий стан будівлі навіть довелося закрити.

Гроші до фонду Бартлетт пожертвували багато британських письменників і акторів, зокрема Том Стоппард, Ральф Файнс і Кеннет Бранах. Також кошти виділили "Ощадбанк", адміністрація міста Чехова і син банкіра Олександра Лебедєва Євгеній Лебедєв. Крім того, пожертвування надійшли і від Посольського фонду збереження культурної спадщини США і від уряду України.

Чехов переїхав в "Білу дачу" в 1899 році і написав в її стінах п'єси "Вишневий сад" і "Три сестри", а також розповідь "Пані з собачкою" і повість "В яру". З 1970-х років в будинку-музеї відносно регулярно проводяться "Чеховські читання".

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «На реставрацію будинку-музею Чехова в Ялті зібрали $400 тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі