субота, 05 квітня 2008 19:06

На п"ятому терміналі аеропорту Хітроу сталася нова аварія

Не справдилися надії на відновлення з сьогоднішнього дня нормальної роботи нового п"ятого терміналу найбільшого в Європі міжнародного лондонського аеропорту Хітроу. У першій половині дня сьогодні з ладу вийшла автоматична система реєстрації та обробки багажу. В результаті вже скасовано близько десятка рейсів.

Серйозні проблеми продовжують приголомшувати Хітроу десяту доба поспіль. Раніше керівництво аеропорту оголосило, що всі поломки усунено, і служби п"ятого терміналу увійшли з сьогоднішнього дня в штатний режим обслуговування пасажирів. Проте нормальна робота новітнього терміналу тривала всього кілька годин. Услід за цим трапилася нова аварія електронної системи обробки і реєстрації багажу.

Нагадаємо, початок роботи п"ятого терміналу Хитроу супроводжувався безпрецедентним хаосом, що створився внаслідок нездатності служб з обробки вантажів впоратися з потоком багажу. В результаті в Хітроу утворився завал із майже 30 тис втрачених валіз і сумок. Спеціальні служби зараз ведуть їх розбір і намагаються повернути пасажирам.

Хаос у Хітроу тим більше вражає, що в урочистій церемонії відкриття п"ятого терміналу 14 березня брала участь сама королева Єлизавета II, а також близько 800 людей, серед яких, - сотні працівників нового терміналу і його будівельників.

Компанія ВАА, яка керує британськими аеропортами, заявляла, що новий термінал корінним чином змінить рівень обслуговування пасажирів.

Будівництво терміналу тривало шість років й обійшлося в 4,3 млрд фунтів стерлінгів (близько 8,6 млрд доларів). Проте вже на п"ятий день так званого "фунціонування" аеропорту фінансові втрати від неполадок в терміналі складають не менше 50 млн доларів, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «На п"ятому терміналі аеропорту Хітроу сталася нова аварія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі