середа, 08 вересня 2010 13:36

На Прикарпатті запровадять комендантську годину

На Прикарпатті запровадять комендантську годину

В обласному центрі Прикарпаття з жовтня хочуть запровадити комендантську годину для неповнолітніх. Рішення подаватимуть на затвердження обласної ради.

Якщо депутати приймуть це рішення, то в області після 22 години усім неповнолітнім без супроводу дорослого заборонять відвідувати громадські місця, нічні та інтерактивні клуби. За порушення батьків можуть викликати у відділок міліції, також оштрафувати на суму до 170 гривень.

"Ініціатива зумовлена ростом злочинності серед неповнолітніх. Проаналізувавши усі правопорушення скоєні дітьми, ми встановили, що більшість з них були у нічний час. Зараз підліткова злочинність зросла не тільки в нас, а й по всій Україні. Цю проблему розглядали у Верховній Раді. На жаль, депутати не прийняли рішення щодо впровадження всеукраїнської комендантської години. Тому ініціюватимемо справу на місцях", - сказала кореспонденту Gazeta.ua начальник кримінальної мiлiцiї у справах дітей в Івано-Франківській області Алла Лемчак.

Торік в області за пограбування затримали 89 неповнолітніх, сьогодні вже зафіксовано 140 таких випадків. В основному крадуть у супермаркетах, також мобільні телефони та металобрухт.

Запровадити комендантську годину для неповнолітніх так само планують у Харкові, Києві, Одесі. Обмеження для неповнолітніх вже діє у місті Тернополі, Вінниці, Черкасах.

У той же час, у Києві хочуть заборонити продаж спиртних напоїв після 22 годин.

Зараз ви читаєте новину «На Прикарпатті запровадять комендантську годину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі