середа, 02 січня 2008 12:41

На президентських виборах у Грузії виборців помітять спецрідиною

Центрвиборчком Грузії купив 7 тисяч пляшок спеціальної безбарвної рідини для маркування виборців на президентських виборах, які відбудуться 5 січня. Комісія заявила, що ця рідина канадського виробництва безпечна для здоров"я, затверджена Міжнародною організацією охорони здоров"я і відповідає догмам усіх релігій, використовується у всьому світі для маркування виборців під час виборів.

ЦВК підкреслює, що маркування виборців є "одним з найапробованіших способів запобігання фальсифікації в процесі голосування".

Маркувальна рідина буде розподілена по всіх виборчих дільницях країни і за її межами. На сьогодні на території Грузії створено 3655 виборчих дільниць, і ще в 33 країнах - 44 дільниці.

Також ЦВК купила 3,8 тис. детекторів для перевірки того, чи пройшов виборець процедуру маркування, щоб виключити можливість повторного голосування одним і тим самим виборцем.

Нагадаємо, що вибори президента Грузії відбудуться 5 січня.

На пост президента претендують Михайло Саакашвілі (кандидат від правлячої партії), кандидат від Національної Ради опозиції Леван Гачечиладзе, лідер помірно опозиційної партії "Нові праві" Давид Гамкрелідзе, керівник Лейбористської партії Шалва Нателашвілі, учений-економіст Гія Маїсашвілі та Ірина Сарішвілі (останні двоє висунуті ініціативними групами громадян).

Бадрі Патаркацишвілі, що знаходиться за межами Грузії, 27 грудня заявив про готовність зняти свою кандидатуру. Його письмова заява про це буде передана ЦВК 4 січня, повідомляє ИТАР-ТАСС.

 

Зараз ви читаєте новину «На президентських виборах у Грузії виборців помітять спецрідиною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі