середа, 07 травня 2008 14:29

На посаду прем"єра внесена кандидатура Володимира Путіна

Дмитро Медведєв, що приступив кілька годин тому до виконання обов"язків президента Росії, вніс до Держдуми кандидатуру колишнього глави держави Володимира Путіна на посаду голови уряду. Про це заявили в прес-службі президента РФ.

За даними інформаційного агентства, сьогодні ж, 7 травня, в Кремлі відбудеться зустріч Путіна з лідерами представлених в Держдумі політичних об"єднань, а завтра, 8 травня, нижня палата федерального парламенту розгляне його кандидатуру на пост прем"єра.

Раніше уряд Віктора Зубкова подав прохання про відставку у зв"язку з приведенням до присяги нового президента. Медведєв вже підписав указ "Про складання повноважень уряду РФ", за яким його членам наказує виконувати свої обов"язки до формування нового складу уряду.

Путін дав свою згоду очолити кабінет міністрів після перемоги Медведєва на президентських виборах. КПРФ, друга за чисельністю фракція в Держдумі, ухвалила рішення голосувати проти кандидатури Путіна в ході його затвердження на пост прем"єра. Комуністи мають в нижній палаті парламенту 57 депутатів, що буде недостатньо для того, щоб заблокувати рішення фракції пропрезидентської "Єдиної Росії", до якої належать 315 з 450 законодавців, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «На посаду прем"єра внесена кандидатура Володимира Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі