неділя, 27 січня 2008 16:12

На польському кордоні вишикувалася черга у 60 кілометрів

Робота пропускних пунктів на польському кордоні майже повністю паралізована через страйк митників. Перехід "Козловічи" на кордоні з Білорусією закрився, черги з польського боку кордону досягли 60 кілометрів, повідомляє агентство "Інтерфакс" з посиланням на керівника прес-центру державного прикордонного комітету Білорусії Олександра Тищенка.

За словами Тищенка, з білоруського боку кордону черг немає, проте термінали переповнені. Тищенко відзначив, що білоруські митники перенаправляють транспортні потоки на Литву. "Польща на даний момент - абсолютно безперспективний напрям", - заявив він.

На пропускному пункті в області Калінінграда скупчилася черга з 150 вантажівок.

Співробітники митної служби Польщі вже декілька днів відмовляються виходити на роботу, вимагаючи підвищення зарплати. Уряд обіцяє збільшити зарплати на 500 злотих (близько 200 доларів), тоді як митники вимагають надбавки зразкова втричі більше цієї суми.

Польські водії вантажівок, зіткнувшись з величезними чергами на кордоні, пообіцяли в понеділок блокувати Варшаву, якщо уряд і митники не дійдуть до угоди. Водії погрозили надалі блокувати і інші міста Польщі, повідомляє AFP.

Зараз ви читаєте новину «На польському кордоні вишикувалася черга у 60 кілометрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі