вівторок, 28 серпня 2007 14:42

На полігоні приватної космічної компанії відбувся вибух

На території випробувального комплексу компанії Virgin Galactic в пустелі Мохаве на півдні штату Каліфорнію відбувся вибух. Немає повідомлень ні про потерпілих, ні про збиток. Єдине, про що повідомляє менеджмент: жоден з клієнтів не відмовився від польоту вартістю в 200 тисяч доларів.

Вибух відбувся під час секретних випробувань літального апарату, за допомогою якого Virgin збирається доставляти на орбіту космічних туристів.

Virgin Galactic планує в 2009-2010 році відправити перших космічних туристів до суборбітального польоту на власному апараті, який зараз проходить випробування. Керівництво компанії розіслало електронні листи клієнтам, що вже сплатили участь в першому польоті. У листах йшлося, що вибух був "звичайною подією" і він практично ніяк не вплине на підготовку до старту.

Перші космічні туристи на кораблі Virgin проведуть 4 хвилини в невагомості. За це їм довелося заплатити 200 тисяч доларів. За словами президента компанії Уїлла Уайтхорна, поки ніхто з цих людей не передумав і не попросив повернути гроші, а після інциденту, який відбувся 26 серпня, компанія підписала ще чотири контракти.

Інформації так мало саме тому, що це був "рядовий інцидент". За його словами, вибух відбувся на задньому дворі партнерів Virgin - компанії Rutan, що прославилася в 2004 році запуском першого приватного суборбітального апарату SpaceShipOne.

В даний час інцидент розслідують власті Каліфорнії, на публікацію звіту про нього відводиться півроку. Враховуючи атмосферу мовчання, поки неясно, як вибух вплине на ініціативи конкурентів Virgin, які також прагнуть запропонувати доступні тури в космос, відзначає CNN.

Зараз ви читаєте новину «На полігоні приватної космічної компанії відбувся вибух». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі