понеділок, 16 липня 2007 13:31

На Північному полюсі британець плавав 19 хвилин (ФОТО)

 

Британський плавець поставив рекорд перебування людини в найхолоднішій воді, зробивши заплив на Північному полюсі. Фахівець з морського права і громадський діяч Люіс Гордон П"ю в ніч на понеділок проплив відстань довжиною в кілометр, провівши 18 хвилин і 50 секунд у воді, температура якої складала -1,8 градуса за Цельсієм. Вважається, що це найхолодніша вода, в якій будь-коли знаходилася людина. Під час запливу на 37-річному чоловіку відповідно до правил Channel Swimming Association були тільки плавки, окуляри і шапочка.


Люіс П"ю зробив цей заплив, щоб продемонструвати дію на Арктику глобального потеплыння. Ще десять років тому плавати на Північному полюсі було б неможливо, оскільки поверхня океану була повністю замерзлою. Тепер же між льодами з"явилися тріщини з крижаною водою. Морська вода може мати температуру менше нуля градусів, оскільки температура її замерзання нижча, ніж у прісної води. П"ю вважає, що йому вдається підвищити температуру свого тіла на один градус завдяки концентрації на битті серця.

Плавець признався, що йому було дуже складно витримати випробування до кінця, оскільки плавання супроводжувалося болісним болем.

До географічного Північного полюса британець був доставлений криголамом, що йшов з Мурманська.

Люіс П"ю займається плаванням близько 20 років. Він відомий тим, що здійснював запливи на довгі дистанції у всіх п"яти світових океанах, плавав в Арктиці і Антарктиці, повідомляє The Times.

Зараз ви читаєте новину «На Північному полюсі британець плавав 19 хвилин (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі