вівторок, 04 березня 2008 08:43

На півдні України можуть відключити гарячу воду і тепло

Скорочення Росією постачань газу може призвести до відключення гарячої води в регіонах із низьким рівнем оплати житлово-комунальних послуг.

Таку думку висловив напередодні екс-міністр з питань ЖКХ, заступник голови Комітету Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства і регіональної політики Олександр Попов.

За його словами, ситуація зі скороченням постачань газу Російською Федерацією говорить про те, що "багато міст України, які мають найнижчі рівні проплат, очевидно, будуть позбавлені права отримати необхідні ліміти на газ, і таким чином, як мінімум, буде припинено подачу гарячої води населенню України. А в деякі регіони, можливо, і тепло. Швидше за все, це можуть бути південні регіони".

Попов негативно оцінює той факт, що на початок березня не підписані договори з постачальниками газу на підприємства комунальної теплоенергетики.

"Така ситуація призводить до того, що складно знайти механізм погашення державою субсидій і пільг, які надаються населенню, тому що джерело, або постачальник газу, не визначене. Враховуючи те, що договірних відносин сьогодні немає, ця схема розірвана. Тому багато підприємств не отримали компенсацію держави по субсидіях і пільгах в січні, і на сьогодні ця проблема залишається відкритою", - відзначив він.

"Ми знаходимося в кризовій ситуації, тому що найближчим часом ми матимемо проблеми з наданням населенню України стабільних послуг з тепла і гарячої води", - резюмував Попов.

Росія 3 березня скоротила постачання газу до України на 35% - до 46 млн кубометрів за добу, повідомляє Вовремя.info.
Зараз ви читаєте новину «На півдні України можуть відключити гарячу воду і тепло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі