середа, 05 серпня 2009 12:15

На півдні Росії знайшли руїни палацу царя Мітрідата (ФОТО)

Розвалини давнього палацу понтійського царя Мітрідата VI Євпатора, котрий правив з 121 по 63 рік до н. е., знайдені археологами на Таманському півострові (Краснодарський край), на місці стародавнього міста Фанагорія.

"На попелищі були знайдені гаманці з монетами, битий, але добре збережений у вигляді фрагментів посуд", - повідомляє в середу прес-служба крайового департаменту культури.

У прес-релізі наголошується, що Фанагорія - колись старогрецьке поселення - протягом декількох століть була столицею азіатської частини Боспорської держави.

На думку вчених, в поселенні відбулося повстання, мешканці захопили в полон чотирьох синів і дочку Мітрідата, підпалили центральну частину міста, зокрема палац, де жила сім"я царя.

З давніх пір Тамань, де розміщувалася Фанагорія, була місцем перетину торгових шляхів, великого переселення народів.

Розкопки, що ведуться на місцях стародавніх городищ, дозволяють оцінити глибину культурного шару в 12-16 метрів, відзначає прес-служба.

Інтерфакс-Україна, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «На півдні Росії знайшли руїни палацу царя Мітрідата (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі