вівторок, 22 квітня 2008 19:16

На півдні Росії побудують Ейфелеву вежу

Група компаній "Конті" виграла інвестиційно-архітектурний конкурс на реконструкцію кінотеатру "Аврора" в Краснодарі, повідомляється в прес-релізі компанії. Засновником конкурсу стала адміністрація міста.

"Конті" реконструює територію площею 6 гектарів, обмежену вулицями Червона, Офіцерська, Шосе Нафтовиків і вулицею ім. Гаврилова. На ділянці з"явиться багатофункціональний комплекс, до складу якого увійдуть легендарний для міста кінотеатр "Аврора", торгові центри, ресторани, музеї, кінозали, приміщення вільного і спеціального призначення, відкритий видовий майданчик (11 поверх), закритий видовий майданчик (22 поверх), підземний паркінг, а також фонтани з лазерною проекцією і ряд інших інноваційних складових.

Ансамбль увінчає домінуюча будівля висотою близько 195 метрів. Залізобетонна конструкція, в обробці якої буде використано багато скла, зметнеться над містом на 39 поверхів.

Загальна площа об"єкту - 72 тисячі квадратних метрів. Реконструкція імовірно почнеться в 2009 році, на її реалізацію буде потрібно близько трьох років. Передбачуваний об"єм інвестицій в проект складе 160 мільйонів доларів.

Особливо цікава архітектурна концепція проекту, навіяна книгою "Мій маленький Париж". В результаті цей проект є копією паризької Ейфелевої башти.

Група компаній "Конті" створена в 1992 році для будівництва і реконструкції об"єктів в Москві, Підмосков"ї, регіонах Росії і ближньому зарубіжжі. Найбільш відомі проекти компанії - висотні будівлі "Едельвейс" і "Контіненталь", повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «На півдні Росії побудують Ейфелеву вежу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі