субота, 12 січня 2008 17:24

На парламентських виборах в Тайвані перемагає опозиційна партія Гоміньдан

Найбільша опозиційна партія Гоміньдан упевнено веде перед на парламентських виборах на Тайвані. В результаті вона отримала в Законодавчому юані нового скликання 81 з 113 місць або 72%.

Правляча ж Демократична прогресивна партія (ДПП), яка спочатку розраховувала на 50 депутатських крісел, змогла забезпечити собі лише 27. Її голова Чень Шуйбянь, що є головою адміністрації острова, на тлі нищівної поразки оголосив про відхід у відставку з партійного поста.

Втім, такі підсумки виборів не стали особливою несподіванкою. Популярність ДПП в очах електорату значно впала на хвилі корупційних скандалів, в яких виявилися замішані родичі й оточення Чень Шуйбяня.

Результати голосування відображають розклад політичних сил на острові напередодні березневих президентських виборів. На них партія Гоміньдан має всі шанси повернути собі втрачену в 2000 році владу. На відміну від радикально налаштованої ДПП, вона не підтримує ідею повної незалежності острова від материкового Китаю.

Нинішні вибори проходили в умовах скорочення чисельності складу парламенту вдвічі - з 225 до 113 депутатів, тоді як термін їхніх повноважень збільшиться з трьох до чотирьох років, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «На парламентських виборах в Тайвані перемагає опозиційна партія Гоміньдан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі