понеділок, 10 вересня 2007 09:41

На пам"ятнику "Тисячоліття Росії" знайшли слово "х.." 145-річної давнини (ФОТО)

 
На пам"ятнику "Тисячоліття Росії" у Новгородському кремлі над фігурами російських просвітителів реставратори виявили відлитий в бронзі відомий матюк з трьох букв. Як вважають фахівці, напис був виконаний ще в час зведення монумента у середині XIX століття.


Представники адміністрації Новгородського державного музею-заповідника знали про хуліганську витівку ливарників давно, але не афішували несподівану знахідку. Як пояснив один з музейних працівників, огорожа не дозволяє близько підійти до пам"ятника, а напис має настільки маленькі розміри, що розгледіти її без бінокля або іншого пристосування украй важко.

Видно, цей напис хуліганського характеру 145-річної давнини залишиться на головному новгородському монументі назавжди. "Ліквідовувати її, звичайно, можна і, напевно, технічно нескладно, але навряд чи можна віднести це до гострої необхідності", - сказав працівник музею, повідомляє РІА "Новини".
Зараз ви читаєте новину «На пам"ятнику "Тисячоліття Росії" знайшли слово "х.." 145-річної давнини (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі