четвер, 24 липня 2008 11:38

На околиці Риму підпалили циганське селище

Невідомі підпалили циганське селище на південно-західній околиці Риму за допомогою пляшок із запальною сумішшю, повідомляє повідомляє TheTimes.

За словами свідків інциденту, пляшки були кинуті з трьох машин і викликали пожежу. Про жертви не повідомляється. Новий мер Риму Джанні Алеманно (GianniAlemanno) відвідав місце події в ViaCandoni і заявив про неприйнятність подібних дій і необхідності покарати винних. Разом з тим, Алеманно виступає за ліквідацію циганських селищ і переселення їх жителів.

10 липня Європарламент вимагав від Італії припинити знімати відбитки пальців у циганів, що живуть в країні, і назвав подібні заходи дискримінацією. Італійський міністр у справах Євросоюзу Андреа Роччі виступив проти цієї резолюції. "Ми рішуче заперечуємо всі звинувачення в расизмі", - заявив він. За відомостями TheTimes, відбитки пальців у циганів вже почали брати в Неаполі і Мілані, але в Римі таких заходів поки не проводилося. Подібні методи італійські правоохоронні органи мають намір використовувати для боротьби із злочинністю.

Зараз ви читаєте новину «На околиці Риму підпалили циганське селище». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі