четвер, 01 квітня 2010 18:03

На Одеській Гуморині відкрили пам"ятник сфінксу (ФОТО)

 

Традиційна 37-ма першоквітнева Одеська Гуморина почалася з відкриття в Саду скульптур Літературного музею пам"ятника Костянтину Паустовському – автору, який присвятив частину своєї творчості Одесі. Скульптор Олег Чернованов представив письменника у вигляді сфінкса.

На постаменті надпис: "Время больших ожиданий" - назва відомої книги Паустовського про Одесу. Відкривав пам"ятник Олег Філімонов.

Початок святкування Гуморини із відкриття монументів в Саду скульптур Літературного музею – 15-річна традиція. В 1995 році тут відкрився пам"ятник Рабиновичу. Також є скульптури Сашки-музиканта, Ільфа і Петрова та Гоголя.

Сьогодні на Приморському бульварі відбувається виставка карикатур, у якій беруть участь роботи понад 200 українських художників, у Міському саду - свято для дітей "Гуморинка-2010", а на Катерининській площі - фестиваль студентських команд КВН "Аукціон жартів". Окрім того, на вулиці Дерибасівській організовані "суто одеські атракціони", серед яких гурман-шоу - чемпіонат з поїдання фаршированої риби.

В програмі - карнавальна хода та гала-концерт. Цього року в ньому беруть участь Потап і Настя Каменських, Вечірній квартал, гурт Дюк-тайм і низка одеських артистів. Концерт завершується о 21:00 святковим феєрверком.

Одеська Гуморина вперше пройшла 1 квітня 1973 року. Її заснували колишні члени Одеської команди КВК, як "день сміху". З 1976 по 1986 роки Гуморину було заборонено. А з 1987 року вона щорічно відбувається 1 квітня. Кожного року з різних міст України та інших країн Гуморину відвідують не менше 100 тисяч людей.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «На Одеській Гуморині відкрили пам"ятник сфінксу (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі