понеділок, 11 серпня 2008 16:40

На Одещині виявлена рекордна плантація коноплі на $2 мільйони

В Одеській області виявлена плантація коноплі, урожай якої, за попередньою оцінкою, на чорному ринку коштував би близько $2 млн.

Про це повідомляє відділ зі зв"язків з громадськістю Головного управління МВС України в Одеській області в понеділок.

У міліції відзначають, що через велику площу поля збір урожаю займе близько тижня, після чого буде остаточно підраховано кількість вилученого і оцінена його вартість.

Поле площею понад 30 га виявили співробітники облуправління з боротьби з організованою злочинністю на території району Ізмаїла, на острові Рапіда, що граничить по лінії Дунаю з Румунією. Плантація була розташована майже в непрохідній гущавині серед соняшнику і баштану з кавунами. Ці культури служили так званим "прикриттям".

Поле було виявлене, коли коноплі виросли заввишки 2-3 м.

У ході проведених оперативно-розшукових заходів міліціонери затримали наркоділків і порушили за даним фактом кримінальну справу. За попередніми висновками експертів, посіяна культура, є культивованим видом, що виключає спроби віднести її до дикорослої і самонасіяної.

Як відзначають фахівці, через декілька тижнів коноплі були б готові до споживання.

Співробітники МВС констатують, що в районі Ізмаїла з початку року виявлено і знищено вже 28 посівів нарковмістних рослин. Проте останній вважається найбільшим. Після того, як вилучені рослини пройдуть у кримінальній справі в суді як речовий доказ, буде ухвалено рішення для їх знищення, йдеться в повідомленні.

За даними начальника міліції Ізмаїла Георгія Дерменжі, в районі на обліку знаходяться 700 наркозалежних, але масового споживання цього виду наркотику немає, завіряє він. У зв"язку з цим Г.Дерменжі зробив висновок, що майбутній урожай передбачався для реалізації як в Одесі, так і в інших областях країни.

Минулого року Ізмаїл правоохоронці знищили аналогічні конопляні посіви вартістю в $4,5 млн, повідомляє Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «На Одещині виявлена рекордна плантація коноплі на $2 мільйони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі