четвер, 02 жовтня 2014 19:57

"На об'єкті проводиться люстрація - геть сміття минулого режиму": у Вінниці стартувала акція по очищенню влади
5

Фото: Анна Бова

У Вінниці 2-го жовтня самооборонівці та активісти Майдану розпочали люстрацію чиновників за власним сценарієм. Запевнили, що все будуть робити цивілізовано. "Очищення" почали робити самотужки, так як влада зволікає із підписанням Закону про люстрацію. А ще - хочуть показати Україні приклад того, як треба боротися із нечесними чиновниками.

"Керівникам органів влади на добровільній основі пропонується задекларувати не лише доходи, а й витрати. А також розповісти, чи пов'язане їх минуле із роботою на керівних посадах в Компартії та приналежністю до режиму Януковича. Як батьківщина Президента, Вінниччина зобов'язана показати Україні приклад того, як треба проводити обговорення закону про люстрацію" - розповів Євген Вовк із Народної самооборони Вінницького району.

Активісти прийшли із вимогою заповнити люстраційну декларацію до губернатора Анатолія Олійника, Голови обласної ради Сергія Свитка і до прокурора області В'ячеслава Соколового. Усі керівники прийняли з рук активістів декларації і пообіцяли заповнити, але підлеглих примушувати не будуть. Пояснили це тим, що закон про очищення влади ще не вступив у дію.

На усіх адміністративних будівлях, де побували активісти, вони залишили наліпки із написами:"На об'єкті проводиться люстрація. Геть сміття минулого режиму" і "Чистий четвер. На об'єкті проводиться люстрація".

На заповнення декларацій дали посадовцям 10 діб. Як діятимуть далі, і чи прийдуть наступного разу зі сміттєвими баками - поки що не розповідають.

Зараз ви читаєте новину «"На об'єкті проводиться люстрація - геть сміття минулого режиму": у Вінниці стартувала акція по очищенню влади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі