вівторок, 23 вересня 2008 08:59

На Оболоні представлять чудотворну Ікону з Чорнобиля

Ікону до Києва привезли з чорнобильського Свято-Ільїнського храму. У церкві Різдва Христова, що поблизу Московського моста на проспекті Героїв Сталінграду (Оболонь), вона пробуде до жовтня. Це справжня чудотворна ікона, про що є безліч свідоцтв.

Образ просяяв на українській землі ще більше двохсот років тому - вже тоді по молитвах віруючих ікона зціляла від недуг, приносила перемогу на полі бою. Відзначивши, що Микола-догідник виразно допомагає - чує молитви віруючих, цю ікону прибрали в срібну і золоту оздобу. Довгий час святиня знаходилася в храмі Святого пророка Іллі в Чорнобилі, поки знову не заявила про себе в квітні 1986 року, коли на атомній електростанції стався вибух реактора.

Поряд з образом Святителя Миколи в храмі виставлена ікона "Чорнобильський Спас", на якій зображені ліквідатори Чорнобильської катастрофи, що спрямували свої погляди вверх до стоп Рятівника, Пресвятої Богородиці і Архістратига Михайла. Її теж привезли зі Свято-Ільїнського храму, а створена вона була на згадку про допомогу Божу в 1986-му.

У Свято-Різдвяному храмі здійснюватимуть акафіст Святителеві Миколі Мірлікийському перед його чудотворною іконою. Можна подавати записки про здоров"я своїх родичів і знайомих, повідомляє Комсомольська правда в Україні.

Зараз ви читаєте новину «На Оболоні представлять чудотворну Ікону з Чорнобиля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі