вівторок, 17 червня 2008 12:23

На Обаму буде працювати людина з передвиборного штабу Хілларі Клінтон

Патті Соліс Дойл, колишню голову передвиборного штабу Хілларі Клінтон, звільнену в лютому, кандидат в президенти США від Демократичної партії сенатор Барак Обама призначив на пост керівника апарату майбутнього кандидата у віце-президенти, повідомляє NEWSru.com.

Тим часом, деякі прихильники Клінтон заявили, що це призначення є навмисною образою і знаком того, що він не збирається співробітничати зі своєю колишньою суперницею.

Втім, як зазначив офіційний представник Клінтон, "ми все робитимемо для того, щоб допомогти сенаторові Обамі стати наступним президентом США".

Проте призначення Соліс Дойл в команду Обами не повинне викликати здивування - річ у тому, що минулого місяця вона і головний стратег передвиборного штабу Обами Девід Аксельрод підтвердили, що ведуть переговори про співпрацю.

Слід зазначити, що призначення Патті Соліс Дойл - одне з 15 нових призначень в команді Обами, покликаних укріпити передвиборний штаб кандидата перед майбутніми в листопаді загальними виборами президента США.

Як відомо, помітними фігурами серед нових помічників Обами стали Джим Мессина, колишній голова передвиборного штабу сенатора-демократа від штату Монтана Макса Бокуса, а також Стефані Каттер, що працювала спікером кандидата від демократів Джона Керрі на програних ним виборах 2004 року. У штабі Барака Обами вона займеться підтримкою його дружини Мішель, захищаючи її від нападок республіканців.

Також слід зазначити, що про свою підтримку Обами заявив колишній віце-президент США, лауреат Нобелівської премії миру Альберт Гор. За його словами, з сьогодні до виборів, які пройдуть 4 листопада, він збирається зробити все можливе, щоб забезпечити обрання Обами президентом країни.

За наслідками сезону первинних виборів в США Барак Обама гарантував висунення своєї кандидатури на загальнонаціональному з"їзді Демократичної партії, який пройде в кінці серпня. Його суперник на президентських виборах визначився вже кілька місяців тому - ним став сенатор-республіканець з Арізони Джон Маккейн, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «На Обаму буде працювати людина з передвиборного штабу Хілларі Клінтон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі