четвер, 17 травня 2007 17:07

На новому "президентському" доларі зобразили Джона Адамса

17 травня Монетний двір США випускає в обіг нову доларову монету із зображенням другого президента США Джона Адамса. Вона стала продовженням нової серії "Президенти США", в якій до 2016 року планується зобразити, принаймні, 37 президентів США.

Ідея монет була запозичена з іншої серії, в якій на монетах номіналом 25 центів чеканять 50 американських штатів. Вона стала найпопулярнішою монетною серією в історії Америки і породила серед американців справжній "колекційний бум".

"Президентська" серія монет золотого кольору була запущена в лютому 2007 року випуском долара із зображенням першого президента США Джорджа Вашингтона. Цього року також планується карбувати монети з автором "Декларації незалежності" Томасом Джефферсоном (портрет якого надрукований на дводоларовій купюрі) і четвертим президентом США Джеймсом Медісоном, повідомляє Lenta.ru.



Зараз ви читаєте новину «На новому "президентському" доларі зобразили Джона Адамса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі