четвер, 03 грудня 2020 18:56

На місці вбивства Окуєвої встановили пам'ятник
7

На Київщині встановили пам'ятник Окуєвій
Фото: "Цензор.нет"
На Київщині встановили пам'ятник Окуєвій
На Київщині встановили пам'ятник Окуєвій
На Київщині встановили пам'ятник Окуєвій
На Київщині встановили пам'ятник Окуєвій

Біля залізничного переїзду в селищі Глеваха Київської області встановили пам'ятний знак на місці загибелі чеченської доброволиці АТО Аміни Окуєвої.

На пам'ятному знаку вказано, що Окуева загинула на цьому повороті від рук російських найманців. На ньому є слова Корану "Не вважайте мертвими тих, хто були вбиті на шляху Всевишнього. Ні, вони живі й отримають свою долю в Господа свого", повідомляє "Цензор.нет".

У церемонії відкриття взяли участь заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко, близькі, побратими Аміни по Майдану, однополчани по добровільним батальйонам "Київ-2" і батальйону ім. Джохара Дудаєва, активісти і представники Глевахівської громади.

"Це місце потрібно було відзначити, тому що тут сказано, що вона народний герой України. Їй не дали жодної державної нагороди, але в пам'яті українського народу вона залишиться. Пройдуть століття, а цей камінь стоятиме. Ми не знаємо, хто насправді це зробив, хто технічно підняв цей автомат і завдав ці 14 пострілів. Але це й не важливо, це хтось технічно виконав. А хто найняв і послав - я знаю", - сказала мати Аміни Ірина Никифорова.

Геращенко заявив, що ще під час 1-го замаху на Окуеву і її чоловіка було зрозуміло, що російські найманці не залишать їх у спокої.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убивство Аміни Окуєвої: жертв могло бути більше

"Це була помста за пильність чоловіка Адама Осмаєва й Аміни з підтримки Чеченської діаспори, за захист України, це була помста за їх відверту проукраїнську позицію. І коли ввечері 30 жовтня мені зателефонувала мама і тремтячим голосом сказала, що в Аміну стріляли, я виїхав сюди з начальником Національної поліції Князєвим, тут стояла розстріляна десятками куль машина і ми тоді пообіцяли мамі й Адаму зробити все, щоб знайти причетних до загибелі Аміни", - зазначив Геращенко.

За словами Геращенка, зараз Адам Осмаєв ховається, є загроза його життю.

30 жовтня виповнюється 3 роки із дня загибелі Аміни Окуєвої. Того вечора за 10 км від Києва на залізничному переїзді в селищі Глеваха невідомі розстріляли автомобіль. Кілери влаштували класичну військову засідку. В Аміну випустили 6 куль. Від влучень у голову загинула на місці, Адама госпіталізували з пораненням ноги та руки.

Зараз ви читаєте новину «На місці вбивства Окуєвої встановили пам'ятник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі