пʼятниця, 04 травня 2007 16:03

На місці радянського солдата в Таллінні посадять братки

Міністерство оборони Естонії в співпраці з талліннською владою почало підготовчі роботи по озелененню ділянки в центрі Талліна, де стояв пам"ятник Воїнові-визволителеві, повідомляє "Газета.Ру".

На місці монумента, за даними видання, посадять жовті і сині братки - квіти, найчастіше використовувані при озелененні естонських міст. Роботи, як відзначає джерело, планується завершити в першій половині травня.

Нагадаємо, що розкопки братської могили радянських солдатів, похованих на талліннському пагорбі Тинісмяги, почалися 26 квітня. За задумом естонської влади, пам"ятник Воїнові-визволителеві планувалося залишити на місці до тих пір, поки останки солдатів не будуть опізнані і перезаховані на талліннському військовому кладовищі Сиселінна.

Проте початок розкопок спровокував в Таллінні масові безлади, і уряд республіки вирішив терміново перенести монумент на кладовище, він був демонтований в ніч на 27 квітня і встановлений на новому місці 30 квітня.

1 травня ексгумація загиблих солдатів завершилася. Останки були відправлені на ідентифікацію. В кінці червня їх планують перепоховати на кладовищі Сиселінна, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «На місці радянського солдата в Таллінні посадять братки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі