пʼятниця, 30 листопада 2007 18:20

На Миколаївщині скажені коти нападають на людей

Скажені коти бешкетують на Миколаївщині. У Казанківському районі протягом тижня три хворі тварини напали на 9 людей, серед постраждалих двоє дітей: чотирирічна дівчинка та дев"ятирічний хлопчик.

Медики радять одразу, навіть отримавши невелику подряпину від пухнастого незнайомця, пройти профілактику на сказ, навіть незначні подряпини та укуси скажених котів смертельно небезпечні для людини.

Зараз в Казанківському районі оголошено карантин. Мисливці відстрілюють червоних лисиць та здичавілих кішок і собак. Ветеринари примусово та безкоштовно роблять щеплення домашнім тваринам. Господарів, які відмовляються, - штрафують. Навколо населених пунктів та біля нір лисиць розклали приманки з вакциною для диких тварин, яка може запобігти поширенню хвороби в області. Вакцину Миколаївщина отримала вперше за останні п"ять років.

Роман Пруба, начальник управління ветеринарної медицини в Казанківському районі: "Було виявлено, що поїдання вакцини майже 100%. В тих районах, де проводилась пероральна імунізація, випадків сказу стало набагато менше".

За 2007 рік на Миколаївщині зафіксовано тридцять випадків сказу тварин. Це втричі менше, ніж торік. Ветеринари стверджують, що пік розвитку вірусу, цикл якого 10 років, уже минув. Але просять людей бути обачними, повідомляє ICTV.

Зараз ви читаєте новину «На Миколаївщині скажені коти нападають на людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі