середа, 30 грудня 2015 08:00

На Майдані з'явилася клітка з Януковичем, а в Канаді - жовто-блакитний водоспад (30 грудня)
7

У ніч на 30 грудня близько 100 активістів Майдану закрили на замок офіс Партії регіонів на Липській вулиці в Києві.

 

"Так просто ми не зможемо подолати цю злочинну владу, ми повинні блокувати їхню роботу. Тому ми закликаємо всіх вільних людей України: закривайте ПР на місцях, руйнуйте систему!", - звернувся до громадян активіст Андрій Левус.

30 грудня виповнився місяць з часу жорстокого силового розгону студентів на Майдані. Активісти вирішили нагадати правоохоронцям про ті криваві події.

 

З акцією "Не дамо забути 30.11" люди пішли на Грушевського. Там перед кордоном міліції, що охороняє підступи до урядового кварталу, активісти стояли з дзеркалами, змушуючи бійців дивитися собі в очі.

 

На дзеркалах був напис "Боже, невже це я?".

Після того дівчата-активістки цілували правоохоронців.

 

Біля барикади Майдану на Хрещатику мітингувальники поставили клітку, в якій закували в ланцюги ляльку Януковича.

Поруч із кліткою поставили суддівський стіл з трьома мантіями. Усі бажаючі могли фотографуватися в образі судді, який виносить вирок президенту.

 

30 грудня 2013 року Юрій Луценко заявив, що опозиція не збирається руйнувати зв'язки України з сусідніми державами.

"Ми не збираємося будувати Велику Українську Стіну на кордоні з Росією або Туреччиною. Нам необхідна вільна торгівля з усіма сусідами заради інтересів всього українського суспільства. Тому всім, хто переживає за зв'язки з підприємствами, сім'ями, які живуть в Росії чи Білорусі, заспокойтеся. ми не будуємо стін. Навпаки, ми хочемо зруйнувати стіни, які не пускають нас у сучасний світ", - зазначив політик.

Обличчя Євромайдану: "Ми віримо в диво"

Ввечері євромайданівці провели ще одну акцію - під Стелою Незалежності запалили свічки у пам'ять про загиблих у Волгограді людей. Там протягом останньої доби прогриміли два вибухи: на центральному вокзалі й у тролейбусі. Внаслідок терактів загинули 14 людей.

 

У той час радник президента Росії Сергій Глазьєв порівняв Євромайдан із шизофренією.

"Якщо говорити мовою психологів, Євромайдан можна охарактеризувати як шизофренію, коли викривлене сприйняття дійсності призвело до численних проблем. У центрі цього - патологічна взаємодія всіх сторін конфлікту: опозиції, влади, великого бізнесу, європейських чиновників і політиків і їхніх російських і американських колег", - написав Глазьєв.

30 грудня посольство США в Україні опублікувало креативне новорічне привітання українському народу. Одягнені у вишиванки співробітники американського диппредставництва українською мовою побажали людям, щоб "тітушки обходили боком".

На знак солідарності з народом України у Канаді синьо-жовтими вогнями підсвітили найбільший у Північній Америці водоспад Ніагара.

 
Зараз ви читаєте новину «На Майдані з'явилася клітка з Януковичем, а в Канаді - жовто-блакитний водоспад (30 грудня)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі