понеділок, 22 листопада 2010 09:18

На Майдані напередодні акцій протесту вирішили встановити ковзанку

На Майдані напередодні акцій протесту вирішили встановити ковзанку

У Києві на Майдані Незалежності напередодні акцій протесту підприємців встановлюють ковзанку.

Уже покладено фанерний подіум, також по майдану прокладені труби, для охолодження води. За словами одного зі встановлювачів катку, на майдані вже встановлені кілька службових адміністративних будівель для функціонування ковзанки.

Також на Майдані Незалежності станом на 19:30 21 листопада перебували декілька автобусів зі співробітниками МВС.

У коментарі РБК-Україна, співробітники МВС зазначили, що це пов'язано з проведенням футбольного матчу "Динамо" - "Металіст".

Зазначимо, 20 листопада представник організаційного страйкового комітету Олександр Данилюк заявив, що підприємці почнуть процедуру референдуму з дострокового припинення повноважень Президента, якщо Президент України Віктор Янукович у понеділок, 22 листопада, до 18:00 не ветує Податковий кодекс.

Також Данилюк підкреслив, що стосовно Верховної Ради нинішнього скликання це питання вже вирішене.

"Вони (народні депутати) не виконали наші ультимативні вимоги, тому в понеділок о 19:00 на Банковій буде збір ініціативної групи з дострокового припинення повноважень Верховної Ради", - сказав він.

Крім того, представник оргкомітету зазначив, що підприємці звертаються до громадян України із закликом 22 листопада з 9 ранку вийти на Майдан Незалежності і підтримати ті акції протесту, які вже кілька тижнів тривають по всій країні.

"Ми також просимо діаспору підтримати нас акціями солідарності в усіх країнах світу. Ми звертаємося до правозахисників всіх країн. Ми звертаємося до небайдужих громадян братської нам Росії, де, як ми знаємо, багато хто любить Україну і переживає за неї. Ми просимо їх, починаючи з 9 ранку, проводити пікетування посольств України у своїх країнах з тим, щоб показати, що ми не залишилися один на один з тим беззаконням і свавіллям, в якому ми знаходимося", - зазначив Данилюк.

Відповідаючи на питання, чи планують підприємці встановити на Майдані Незалежності в Києві наметове містечко, Данилюк зазначив, що підприємці не спираються на якусь партійну структуру і це питання залежить від позиції ініціативних груп.

18 листопада в акції протесту проти прийняття проекту Податкового кодексу біля Верховної Ради України взяли участь близько 40 тис. осіб.

Раніше повідомлялося, що підприємці обіцяють у разі ухвалення Податкового кодексу оголосити загальнонаціональну акцію протесту. За інформацією, з 18 листопада багато підприємців припинили свою роботу для участі в акціях протесту. Якщо кодекс буде прийнятий, вони не приступлять до своєї роботи і будуть брати участь у протестах як у Києві, так і регіонах.

Зараз ви читаєте новину «На Майдані напередодні акцій протесту вирішили встановити ковзанку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі