четвер, 17 січня 2008 15:50

На Мадагаскарі росте пальма-самовбивця

Вчені виявили на Мадагаскарі новий вид гігантської пальми-самовбивці. Дерево настільки велике, що його видно із супутника.

Пальми-самовбивці ростуть тільки у віддаленій північно-західній частині острова. Фахівці сумніваються, що цю рослину можна знайти ще десь.

Місцеві жителі знали про гігантську пальму вже давно, але ніколи не бачили як воно квітне.

Минулого року дерево все ж таки зацвіло, після чого загинуло. Як вважають вчені, це сталося через те, що пальма витратила дуже багато енергії на цвітіння.

Дерево сягає у висоту 20 метрів, що робить його найвищою пальмою в країні, довжина його листя - п"ять метрів. Проте впродовж життя цього дерева - близько 100 років - воно вражає тільки своїми розмірами.

Дерево покривається сотнями крихітних квітів. Коли вони обсипаються, пальма починає плодоносити.

Проте цей процес вимагає таких витрат енергії, що після цвітіння дерево гине.

Джон Дрансфільд - вчений, який розповів про відкриття, - говорить, що поки не з"ясовано, як дерево, котре нагадує пальми, які ростуть в Азії, потрапило на Мадагаскар.

Вчені говорять, що на острові росте близько 100 таких пальм. Вони сподіваються, що продаж насіння дерева стане додатковим джерелом заробітку для місцевих селян, а любителі садівництва зі всього світу отримають можливість виростити гігантську пальму-самовбивцю, повідмоляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «На Мадагаскарі росте пальма-самовбивця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі