вівторок, 09 жовтня 2007 20:00

На Львівщині кота звинувачують у вбивстві дитини

У селі Задвір"я Бузького району на Львівщині задихнувся чотиримісячний хлопчик. У його загибелі звинувачують домашнього кота Мурчика, який жив в будинку багато років. Батьки немовляти вважають, що той задушив дитину з... ревнощів.

25-річна мати дитини розповідає, що вколисала малюка і пішла клопотати по господарству. А коли повернулася в кімнату, побачила, як котяра вискочив з колиски. Дитина вже не дихала. Кіт же втік з двору і не повернувся.

Сільський фельдшер констатував смерть, а судмедексперти не змогли пояснити, чому задихнулася дитина. Це породило в селі чутки про порчу, яку могли навести на сім"ю заздрісники. Кота, мовляв, заговорили, і він убив немовля.

Медики не виключають, що дитина могла померти уві сні сама. За словами львівського педіатра Ульяни Івашкив, є таке поняття, як "синдром раптової смерті" у детей до року. "Здорових діток знаходять мертвими в ліжечку. Причому в більшості випадків судмедекспертиза не виявляє патології, - пояснює лікар. - Є різні гіпотези причин. Сповільнене дозрівання системи регуляції дихання або парадоксальна реакція уві сні".

У свою чергу Глава Львівського суспільства захисту тварин, ветеринар Андрій Курач підтвердив, що іноді з появою дитини в будинку домашні тварини стають пригніченими, оскільки їм вже не приділяють достатньо уваги: "Але агресію проявляють небагато, особливо коти. Він міг убити дитину ненавмисно - просто всістися на його личко, перекривши кисень. Можливо, тварина просто притискалася до дитини", повідомляє газета "Сегодня".

Зараз ви читаєте новину «На Львівщині кота звинувачують у вбивстві дитини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі