неділя, 22 липня 2007 11:27

На Львівщині буде побудований "Військовий пантеон примирення"

В неділю, 22 липня, в с. Підгірці Бродівського району, відбудеться закладення пам"ятного знаку на місці спорудження "Військового пантеону примирення". Про це повідомляє прес-служба Української народної партії.

В майбутньому тут перепоховають останки загиблих за часів світових і національно-визвольних воєн на території Львівської області.

Як відомо, однією з найтрагічніших сторінок під час Другої світової війни в Західній Україні став "Бродівській котел", де під прапорами різних держав полягли тисячі українців. У пантеоні знайдуть спокій воїни Червоної Армії, дивізії "Галичина" та УПА.

"Зараз для України надзвичайно важливо подолати бар"єр між сходом і заходом країни, позбавитися від ідеологічних штампів комуністичного режиму, які ділили Україну на "бандерівців" і "східняків" і разом вшанувати загиблих в ті страшні часи", - впевнений голова Львівської обласної організації Української народної партії Богдан Козак.

22 липня в 9.30 учасники акції зберуться на площі перед театром ім. Н. Заньковецької і виїдуть автобусом на місце акції, в 11.00-12.30 відбудеться молебень і панахида на військовому кладовищі с. Червоне-Лядське Золочівського району, в 13.00 пройде панахида на могилах поховання воїнів Червоної Армії, дивізії "Галичина" і воїнів УПА в с. Підгірці Бродівського району і закладання каменя на місці споруди "Військового пантеону примирення", повідомляє"Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «На Львівщині буде побудований "Військовий пантеон примирення"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі