середа, 30 січня 2008 08:36

На Ліван обрушився ураган і сніжна буря

Ураган, зливові дощі з грозами і градом обрушилися на охоплений політичною кризою Ліван. Боротися з холодом жителям Бейрута й інших міст доведеться в умовах відсутності центрального електропостачання. Через штормову погоду зупинено електростанції.

У гірських районах країни розігрався сніговий буревій. Більшість населених пунктів, розташованих вище за позначку 800-1000 м, – північніше і південніше столиці, опинилися через снігопад відрізаними від решти Лівану. Закрито обледенілі шосе, що ведуть через гірські перевали в долину Бекаа і сусідню Сірію.

У рівнинних і прибережних районах стихія піднесла інший сюрприз – повені й туман.

Уряд створив надзвичайний штаб з надання допомоги населенню. Мобілізовано армію, рятувальні служби і загони добровольців.

За прогнозами синоптиків, холодна погода, яку приніс циклон, що прийшов з Малої Азії, триватиме до кінця тижня. Ртутний стовпчик термометра опустився вночі до трьох градусів тепла на узбережжі, а в гірських районах до мінус десяти, передає ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «На Ліван обрушився ураган і сніжна буря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі