середа, 05 червня 2019 06:30

На лихоманку Ебола в Конго захворіли 2 тисячі людей

На лихоманку Ебола в Конго захворіли 2 тисячі людей
На лихоманку Ебола захворіли 2 тисячі конголезців. Фото: РБК

У Демократичній Республіці Конго за останні 10 місяців було зафіксовано понад 2 тис. випадків захворювання лихоманкою Ебола

Спалах на сході Конго є другою за величиною в історії, причому за останні тижні відзначається значний сплеск нових випадків захворювання, повідомляє BBC.

За даними Міністерства охорони здоров'я Конго, дві третини випадків закінчилися смертельним результатом.

Нерідко спроби медиків перешкодити поширенню вірусу викликали у місцевого населення недовіру і агресію, особливо в "гарячих" точках країни. У січні-травні було скоєно понад 40 нападів на медичні установи, проте в останні тижні спалахи насильства скоротилися.

В даний час вірус найбільш поширений в двох провінціях, але його стає все важче відстежувати через насильство в східному регіоні країни.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, ризик глобального поширення Ебола низький, але досить імовірно, що він пошириться на сусідні країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ООН заявили про наймасштабніший спалах Еболи

Нинішній спалах Ебола - десятий і наймасштабніший в Демократичній республіці Конго. За даними ООН, він також є другою найбільшою епідемією Ебола в історії - після спалаху 2014-2016 рр. в Ліберії, Гвінеї та Сьєрра-Леоне.

Зараз ви читаєте новину «На лихоманку Ебола в Конго захворіли 2 тисячі людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі