субота, 19 липня 2008 16:17

На курортах Середземномор"я нашестя отруйних медуз

На середземноморських курортах Іспанії, Франції, Італії та Чорногорії встановилася незвичайно спекотлива погода, проте туристам доводиться відмовлятися від купання в морі унаслідок нашестя отруйних медуз.

У Франції від медуз постраждало вже понад 500 людей. Величезне скупчення рожево-бузкових медуз спостерігається в морі біля пляжів Ніцци, Канн і Антіба.

Туристам, які приїхали відпочивати на Рів"єру, рекомендують не заходити в море, оскільки випадковий дотик із медузами може викликати сильні опіки або навіть повний параліч.

Влада французьких курортів вживає необхідних заходів для того, щоб очистити прибережну воду від медуз. Пляжі захищають плавучими загородами. Тим часом, біля берегів Іспанії з"явився ще один вид отруйних медуз - "португальська каравела". У провінції Малага (південь Іспанії) опіки від медуз отримали вже понад тисячу людей.

А на півночі Іспанії біля пляжів Кантабрії помічені медузи червонуватого кольору з довжиною щупалець в кілька метрів. Вторгнення медуз намагаються зупинити за допомогою спеціальних зафрахтованих риболовецьких суден, яким доручено виловити і знищити цих морських мешканців.

Раніше медузи з"являлися біля узбережжя Середземного моря раз на 4-10 років, залежно від місцевості, а зараз їх бачать там щороку. Ймовірно, причиною активного розмноження медуз стало загальне потепління клімату і надмірний вилов риби, повідомляє РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «На курортах Середземномор"я нашестя отруйних медуз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі