пʼятниця, 29 квітня 2011 10:40

На кортеж Януковича готують позов до суду за ДТП

На кортеж Януковича готують позов до суду за ДТП

Родина загиблого в ДТП за участю кортежу президента Віктора Януковича Олексія Чижикова готується подавати до суду на організаторів руху кортежу.

"Готуємо документи. Була маса порушень, наприклад, авто ДАІ з маячками зеленого кольору, що замикає, повинно йти останнім, сигналізуючи, що кортеж проїхав. Останньою ж була "швидка", - розповів батько Олексія Петро газеті "Сегодня".

Зокрема батько, посилаючись на слова очевидців, батько загиблого заявив, що на цій "швидкій" не було ні червоних хрестів, ні яких-небудь інших розпізнавальних знаків.

"А коли знадобилася допомога лікаря, його в цій "швидкій" не виявилося. Дотримання правил врятували б життя моєму синові", - додав він.

У свою чергу, в управлінні держохорони повідомили, що суд вже був і він встановив винного в ДТП, а про нові розглядах їм нічого не відомо.

Зі свого боку родичі постраждалих пасажирів розповіли, що травми Вікторії і Дмитра ще дають про себе знати.

"Віка місяць лежала вдома, у неї був роздроблений таз. Син теж був увесь "поламаний". Зараз швидко втомлюються, хоча намагаються уникати зайвих навантажень", - сказала мама Дмитра Людмила.

За її словами, адміністрація президента в минулому році організувала їм відпочинок в Криму. "Обіцяли і в цьому році дістати путівки", - сказала Людмила.

Нагадаємо, у травні 2010 року на Харківському шосе Києва машина "швидкої" з кортежу Віктора Януковича на величезній швидкості протаранила таксі "дев'ятку".

Водій таксі Олексій Чижиков загинув, двоє пасажирів Дмитро Ярмолович і Вікторія Єсауленко з важкими травмами потрапили до лікарні. Водія "швидкої" Миколу Демиденка визнали винним і засудили до 5 років умовно. У загиблого залишилися дружина і 4-річний син. Вдові люди президента виплатили 20 тис. доларів компенсації.

Як відомо, у травні 2010 року в ДТП зі "швидкою" кортежу Януковича загинув таксист, а двоє людей отримали важкі травми.

Зараз ви читаєте новину «На кортеж Януковича готують позов до суду за ДТП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі