вівторок, 25 лютого 2020 13:31

На кордоні з Угорщиною перевіряють у туристів температуру

На кордоні з Угорщиною перевіряють у туристів температуру
У пункті пропуску "Тиса" на кордоні з Угорщиною прикордонники проводять температурний скринінг громадян, які їдуть в Україну. Фото: dpsu.gov.ua

Відсьогодні на кордоні з Угорщиною, в пункті пропуску "Тиса", розпочали проведення температурного скринінгу громадян, які їдуть в Україну.

Для цього прикордонників забезпечили необхідними приладами для вимірювання температури та індивідуальними засобами захисту, повідомляє пресслужба Державної прикордонної служби України.

Повідомляється, що пункт пропуску "Тиса" є найбільшим напрямком в'їзду наших громадян і громадян Італії в Україну.

"Через пункт пропуску "Тиса" виконуються нерегулярні рейси – це близько 500 мікроавтобусів на тиждень, які перетинають державний кордон України, прямуючи в Італію та у зворотному напрямку", - зазначав учора на брифінгу очільник ДПСУ Сергій Дейнеко.

У подальшому такий же режим введуть і в інших пунктах пропуску.

Обов'язкову температурну перевірку громадян, які прилітають в Україну з Італії, також розпочато в міжнародних аеропортах "Бориспіль" та "Київ". Пряме авіаційне сполучення України з містами Італії виконується через столичні аеропорти близько 20 рейсами на тиждень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус: в Україні посилюють заходи безпеки

З метою запобігання занесенню і поширенню коронавірусу на території України узгодили взаємодію Державної прикордонної служби з Міністерством охорони здоров'я України та Міністерством закордонних справ України. Повідомляється, що прикордонники повністю готові до проведення необхідних режимних заходів із метою унеможливлення потрапляння вірусу на територію України.

Водночас в Україні наразі жодного лабораторно підтвердженого випадку COVID-19 не зафіксовано.

У Всесвітній організації охорони здоров'я заявили, що пік епідемії коронавірусу в Китаї вже позаду. Як зазначається, сьогодні спільна місія ВООЗ і Китаю представила доповідь за результатами вивчення ситуації в китайських провінціях, у тому числі в Ухані. Вони виявили, що епідемія досягла свого піку між 23 січня і 2 лютого і відтоді неухильно знижується.

Зараз ви читаєте новину «На кордоні з Угорщиною перевіряють у туристів температуру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі