пʼятниця, 30 травня 2008 08:35

На кордоні Бразилії та Перу знайдено невідоме плем"я

На кордоні Бразилії та Перу виявлено одне з небагатьох поселень тубільців, які ніколи не вступали з контакт з цивілізацією. Учасникам експедиції в одному з найвіддаленіших куточків амазонських джунглів вдалося з літака сфотографувати самих тубільців і їх хатини, оточені непрохідними лісами.

На фотографіях видно, що члени виявленого племені настроєні досить войовничо - вони націлили свої луки на літак, який пролітав над ними.

Представники Бразильського уряду говорять, що отримані фотографії доводять, що невідомі племена все ще існують, і ці знімки допоможуть захистити землі, на яких розташовується община.

"Ми облетіли їх будинки кілька разів, щоб показати, що там є люди", - говорить представник уряду Бразилії у справах індійців. "Це дуже важливо, оскільки деякі сумніваються в їх існуванні", - додав чиновник.

Але за деякими даними, в світі залишається близько сотні ізольованих від світу общин, половина з яких - в Бразилії та Перу. Одній з головних погроз для таких племен є хвороби, проти яких у тубільців немає імунітету, і якими вони можуть заразитися при контакті з чужоземцями. Причиною їх загибелі може стати вітряна віспа або звичайна простуда.

Відзначимо, що нещодавно також вдалося виявити більше півтора сотень раніше невідомих поселень при складанні детальних карт місцевості в Демократичній Республіці Конго. Представники британської добродійної організації, що координує проект, говорять, що на сьогоднішній день знайдено 190 нових населених пунктів, тоді як старі карти цієї частини країни говорили лише про 30, повідомляє Би-Би-Си.

Зараз ви читаєте новину «На кордоні Бразилії та Перу знайдено невідоме плем"я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі