пʼятниця, 06 червня 2008 15:24

На Київщині горіло підприємство з виготовлення саун

На Київщині недбало кинутий недопалок став причиною великої пожежі на одному з місцевих промислових підприємств. Вогонь знищив обладнання та будівельні матеріали на площі майже дві тисячі квадратних метрів.

Пожежа на підприємстві з виготовлення саун почалася в обідню перерву. Першим вогонь на складі будівельних матеріалів помітив місцевий охоронець і викликав рятувальників. Після розвідки на місці події вогнеборці одразу присвоїли пожежі підвищений ступінь складності.

Віктор Яременко, керівник пожежної частини Києво-Святошинського РУ МНС: "Горіли обладнання для виготовлення саун – дошки, вагонка, котли, які застосовуються для обігрівання саун. Також горіли дві сушильні камери, які давали безпосередню загрозу як здоров"ю та життю особового складу, так і розповсюджуванню вогню на більшу площу".

Вогонь охопив майже дві тисячі квадратних метрів площі, тож рятувальникам довелося викликати підмогу із сусіднього Васильківського району. Суттєвою допомогою в боротьбі з вогнем стало розташоване неподалік джерело: завдяки йому пожежні стволи безперебійно отримували воду. Щоби локалізувати вогонь знадобилося більше трьох годин, а повністю приборкати стихію вдалося лише під вечір.

Віктор Яременко, керівник пожежної частини Києво-Святошинського РУ МНС: "Точну причину пожежі встановлять працівники лабораторії головного управління, але попередньо можна сказати, що, мабуть, це було необережне поводження з вогнем. Люди були на обідній перерві, а все обладнання сухе, і пожежа швидко розповсюдилася".

На постраждалому від вогню підприємстві спілкуватися з журналістами перед камерою не хочуть. Кажуть: досі не можуть оговтатися від шоку. Хоча пожежники зуміли врятувати від вогню склад готової продукції, рахунок збитків уже йде на мільйони. Найбільших втрат полум"я завдало котельному обладнанню, яке за великі гроші купили за кордоном. А застрахувати таке дороге майно підприємці чомусь не встигли, повідомляє НТН

Зараз ви читаєте новину «На Київщині горіло підприємство з виготовлення саун». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі