неділя, 13 травня 2007 15:56

На Канари прибули півсотні нелегальних іммігрантів

На Канарські острови, що належать Іспанії, за останні два дні прибули 489 нелегальних іммігрантів із Африки, повідомив представник іспанського Червоного Хреста. Іммігранти, серед яких є вагітні жінки, діти й підлітки, прибули на 15 баркасах і висадилися в різних портах Канарського архіпелагу. Співробітник додав, що "всі іммігранти здорові та направлені в пункти тимчасового утримання іноземців на архіпелазі".

Минулого року на Канарські острови прибуло більше 30 тисяч іммігрантів з держав Західної Африки: Малі, Сенегалу, Кабо-Верде й інших країн. З них лише незначну частину репатрійовано, інші, після 40-денного перебування під вартою, відповідно до іспанського законодавства, отримали свободу і вирушили до Франції, Бельгії, Великобританії та інших країн Західної Європи.

Щоб уникнути репатріації, більшість нелегалів відмовляються назвати іспанській владі країну, громадянами якої вони є, а тому іспанцям просто нікуди їх висилати. Нездатність Іспанії справитися з транзитом іммігрантів - захистити загальні межі ЄС і видворити нелегалів - викликає різку критику Євросоюзу, особливо Франції, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «На Канари прибули півсотні нелегальних іммігрантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі