середа, 12 листопада 2008 12:03

На Камчатці встановили систему сповіщення про цунамі

На Камчатці закінчилася установка мережі сповіщення про цунамі, повідомляє РИА Новости з посиланням на начальника зв"язку Головного управління МНС РФ по Камчатському краю Віталія Пихалова.

Термінали мережі встановлені в 14 населених пунктах, розташованих в цунамонебезпечних зонах. Це Петропавловськ-Камчатський, Усть-Камчатськ, Нікольське, Оссора, Тимлат, Карага, Кострома, Івашка, Ільпирське, Тілічіки, Корф, Пахачи, Вивенка і Апука. Велика частина цих населених пунктів знаходиться в Коряцькому окрузі, де раніше не існувало жодних систем сповіщення про загрозу цунамі.

За словами Пихалова, під час отримання сигналу Росгідромета про землетрус в Тихому океані, внаслідок чого може виникнути цунамі, система в автоматичному режимі через супутник "Експерт-АМ3" оповіщає всі включені в мережу термінали. Після цього в населених пунктах, що знаходяться в зоні можливого підходу хвиль, включаються ревуни і починається евакуація населення.

Рішення про установку в Камчатському краї пілотної зони сповіщення про цунамі було ухвалене МНС в рамках створення Загальноросійської комплексної системи інформування та сповіщення населення (ЗКСІСН). Згодом такі термінали повинні бути розміщені в інших регіонах країни, де є загроза цунамі, зокрема, на Сахаліні та в Примор"ї.

Зараз ви читаєте новину «На Камчатці встановили систему сповіщення про цунамі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі